Ministerul Educaţiei şi Cercetării în parteneriat cu Televiziunea Română organizează programul de formare pentru cadrele didactice: ‘TeleŞcoala profesorilor’.

Pe durata a 15 cursuri, cadrele didactice vor avea posibilitatea să parcurgă conţinuturi cu privire la utilizarea platformelor educaţionale pentru susţinerea de lecţii on-line. Tematica abordată vizează funcţionalităţile puse la dispoziţie, în mod gratuit, de către Google şi Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education şi Microsoft Office 365.

Difuzarea cursurilor se va realiza începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-9:30, cu reluare în aceeaşi zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2. De asemenea, cursurile vor fi disponibile pe canalul de YouTube ale Televiziunii Române şi pe canalul de YouTube al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Pentru că educaţia trebuie să continue în orice condiţii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susţină învăţarea on-line atât de necesară în condiţiile actuale!’, a declarat Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării.

Programul de formare ‘TeleŞcoala profesorilor’ se înscrie în strategia de dezvoltare a competenţelor cadrelor didactice pentru învăţarea on-line.