Din 12 iunie se prelungeşte starea de alertă în România dar Guvernul vine cu noi măsuri de relaxare

Guvernul prelungeşte pentru încă 30 de zile starea de alertă în România. Se vor lua unele măsuri de relaxare, conform HOTĂRÂRII nr. 38 din 09.06.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 precum și modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021.

HOTĂRÂRE:
Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.06.2021.
Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 12.06.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta.
Art.3 – Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se modifică și se completează prin introducerea la art. 3 a unui nou alin.
(3) cu următorul cuprins: (3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), cetățeniilor străini și apatrizi care sosesc în România în vederea participării la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 și fac dovada prin prezentarea biletelor în format letric sau electronic, le sunt aplicabile prevederile alin. (1), în sensul în care excepțiile de la măsura carantinei se dispun raportat la clasificarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în funcție de riscul epidemiologic.”
Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Astfel, începând cu data de 12 iunie 2021, România rămâne încă 30 de zile în stare de alertă!

Măsurile anti COVID-19 se relaxează din nou, de exemplu se permite în data de 28 iunie participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

Şi numărul persoanelor care pot participa la evenimente private, precum botezuri, nunți, sau alte petreceri private ajunge la 200 de persoane în interior. În plus, se permite organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor, în cadrul campaniilor electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea a până la 1.000 de persoane.

De același autor

Related Articles