Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au emis un comunicat de presă în care anunţă că pe internet circulă o ştire falsă în care a fost implicat numele instituţiei.

Este vorba despre un document care face referire la înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă precizează că se delimitează ferm de acest material, care stârneşte controverse, confuzie şi destabilizează personalul din cadrul instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă şi nu numai. 

Având în vedere diseminarea în spațiul public a unui document  care face referire la înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență și că mai multe persoane au contactat reprezentanții DSU crezând că documentul respectiv este initițiat de acesta, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Departamentul pentru Situații de Urgență se delimitează ferm de acest material, care stârnești controverse, confuzie  și destabilizează personalul din cadrul instituțiilor cu rol in gestionarea situațiilor de urgentă și nu numai.

Facem precizarea că documentul  nu a fost elaborat la nivelul Departamentului și nu corespunde viziunii acestuia.

Mai mult, aspectele regăsite in conținutul  proiectului în discuție, atribuit DSU, sunt neconstituționale, iar efectele generate imaginii și credibilității Departamentului sunt evidente.

De asemenea, asigurăm opinia publică de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență va menține aceeași transparență în ceea ce privește  propunerile de acte normative, astfel că, ulterior elaborării, acestea vor fi aduse in atenția cetățenilor, prin parcurgerea etapelor de consultare și dezbatere  publică.