De Paşti, vămile sunt luate cu asalt!

Timpul de aşteptare la punctul de trecere a frontierei Siret este, în continuare, de aproximativ 10 ore pentru camioane, pe sensul de ieşire din ţară. Potrivit aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră, probleme mai sunt şi la Petea, unde se aşteaptă cel puţin două ore.

Autorităţile se aşteaptă la aglomerări în punctele de intrare în România din Ungaria, având în vedere că în această ţară vor intra în vigoare unele restricţii de circulaţie pentru camioane.

Alexandra Popescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră: “Începând din această noapte, de la ora 23:00, până pe 14 aprilie, ora  23:00 şi din 15 aprilie, ora 23:00 până pe 17 aprilie, ora 23:00, pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare, ca urmare a faptului că pe data de 14 aprilie 2017 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, iar în perioada 15 – 17 aprilie 2017, credincioşii catolici şi ortodocşi din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului.

În intervalele orare menţionate, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice.

De același autor

Related Articles