Data de 1 noiembrie aduce noi recomandări pentru persoanele vaccinate cu Moderna

Persoanele care s-au vaccinat cu serul Moderna la schema initială, se vor imuniza, la rapel, cu jumatate de doza de vaccin de la aceeaşi firma, adica 0,25 ml din flacon. Celelalte persoane care au fost vaccinate la prima schemă cu Pfizer, Astra Zeneca sau Johnson&Johnson şi care optează pentru rapel, Moderna vor primi o doză intreagă.

Recomandarea intră in vigoare de astăzi, 1 noiembrie anunţă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă:

Persoanele care au fost vaccinate la prima schema cu Moderna vor primi la rapel jumatate de doza, si anume 50 de micrograme, adica 0,25 ml din flacon. Celelalte persoane care au fost vaccinate la prima schema cu Pfizer, Astra Zeneca sau Johnson&Johnson care opteaza pentru rapel de la Moderna vor primi o doza intreaga.

Deci jumatate de doza de vaccin Moderna vor primi doar cei care la prima schema de vaccinare au primit tot Moderna. Recomandarea intra in vigoare de luni, 1 noiembrie”, a declarat Valeriu Gheorghita.

În plus, persoanele care s-au vaccinat anti-Covid cu Johnson & Johnson vor putea face rapelul la 6 luni de la prima doză, anunţă coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. Oamenii vor avea recomandare de rapel cu Pfizer sau Moderna, însă vor putea opta, dacă doresc, tot pentru acelaşi tip de vaccin la rapel, de la Johnson & Johnson.

Administrarea dozei suplimentare în cazul acestor persoane se va putea face începând cu data de 8 noiembrie.

Cele mai citite

Related Articles