Darius Vâlcov a fost reţinut de procurorii DNA

darius_valcov_9685e6b58aFostul ministru de finanţe, Darius Vâlcov, reţinut miercuri de procurorii DNA pentru 24 de ore, a ajuns miercuri seară în arestul Poliţiei Capitalei.
Darius Vâlcov a fost scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA şi dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce a primit ordonanţă de reţinere într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă. Fostul ministru de finanţe va fi prezentat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Senatorul PSD Darius Vâlcov a fost reţinut de procurorii DNA, la doar câteva ore după ce plenul Senatului a încuviinţat cererea anchetatorilor, de ridicare a imunităţii parlamentare a acestuia, în vederea reţinerii şi arestării preventive.
Vâlcov este acuzat de fapte de corupţie din perioada în care era primar al municipiului Slatina. Darius Vâlcov le-a cerut senatorilor sa voteze pentru începerea urmăririi penale şi reţinerea sa, spunând că altfel va demisiona din Senat.
„Solicitarea mea este sa dati un vot ‘da’. Fiind si ziua mea, cred ca este o rugaminte in pluş rugaminte pe care o fac de a nu ma pune in situatia de a imi da demisia din functia de senator pentru a ajunge in fata instantei”, a declarat Darius Vâlcov.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles