Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR

Dacian Cioloş a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de preşedinte al USR şi a menţionat că nu ia în calcul o nouă candidatură la următorul congres al partidului.

Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens’, a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul partidului.

Cioloş a declarat că s-a confruntat în repetate rânduri cu un vot de 11 – 14 în Biroul Naţional, aspect care a indicat o falie în partid.

Nu puterile mi-au lipsit mie, ci încrederea că putem colabora împreună. Puterea nu trebuie să o concentreze un singur om. Şi în USR nu cred că va reuşi nimeni, niciun om, nici din afară, să concentreze puterea şi de unul singur să ducă partidul într-o anumită direcţie. Dar fără încredere că putem colabora unii cu ceilalţi şi avem interese comune, fără acea încredere (…) va fi greu. Şi atunci când ai sistematic în Biroul Naţional un vot 14 – 11, asta arată că e acolo o falie care e greu de depăşit. Şi, sper eu, colegii mei să o poată depăşi‘, a spus Cioloş.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles