Dacă ai restanţe la întreţinere, rişti să rămâi fără apartament

exploxie apartament caransebes (8)Proiectul de lege privind înființarea și funcționarea asociațiilor de locatari, pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării prevede amenzi usturătoare. De exemplu dacă îţi uzi vecinul rişti de până la 10.000 de lei. De asemenea asociaţia de proprietari, prin preşedinte sau administrator, poate acţiona în instanţă proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei mai mult de 60 de zile de la termenul scadent. Adică, dacă n-ai plătit întreținerea două luni, administratorul te poate da în judecată, iar dacă instanța emite decizie favorabilă, îți poate pune poprire pe conturi sau chiar să-ți vândă casa.

Proprietarul este obligat să accepte accesul administratorului pe proprietatea sa, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună. Totodată, noul proiect de lege ar putea prevede amendarea tuturor proprietarilor care fac amenajări şi reparaţii interioare, fără acceptul administratorului de bloc.

1 COMENTARIU

  1. Niste IDIOTII administratorul dupa lege este angajatul proprietarului, nu administratorul nu in asociatii de proprietari ci de locatari poate.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles