Cutremur de 4,3 grade în zona Vrancea, al treilea de la începutul anului

cutremur

Un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, 4 ianuarie la ora 21.40, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul a avut epicentrul in judeţul Buzău, la 33 de km de Covasna, 49 de Târgu Secuiesc şi 50 de km de Săcele. Tot în zona seismică Vrancea s-au produs sâmbătă, 3 ianuarie două cutremure cu magnitudinea de 4,2 şi respectiv 3,9 grade pe scara Richter.

În zona seismică Vrancea s-au produs, în luna decembrie a anului trecut, 13 cutremure cu magnitudini între 3 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.

În 22 noiembrie 2014, tot în Vrancea s-a înregistrat un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine din România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Sursa: hotnews.ro

Foto: arhivă

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles