Cutremur de 3,5 grade pe scara Richter în județul Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la ora locală 1:25, în județul Vrancea, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri.

Mișcarea tectonică din România s-a produs la 15 kilometri de localitatea Jitia din județul Vrancea, la 52 de kilometri de Focșani și 136 de kilometri de Capitală, a anunțat, luni, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).

De la începutul lunii noiembrie, în România s-au produs 20 cutremure cu magnitudini între 2 și 4,4 grade pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

AGERPRES

sursa foto: arhiva

De același autor

Related Articles