CSM i-a retras pe procurorii Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima din posturile de secretari de stat la Ministerul Justiţiei

CSM i-a retras pe procurorii Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima din posturile de secretari de stat la Ministerul Justiţiei, la solicitarea procurorului general, Augustin Lazăr.

Decizia fost luată cu puţin timp în urmă, în şedinţa CSM, la care a participat şi ministrul justiţiei, Florin Iordache. Procurorul general a argumentat în cererea sa că este nevoie de imparţialitate, în contextul anchetei DNA în legătură cu ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor Penale.

Cei doi au fost numiţi secretari de stat la Justiţie luna trecută, la propunerea ministrului Florin Iordache. Mai mulţ acesta îşi delegase atribuţiile secretarului de stat Constantin Sima pentru următoarele zile.

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat în această dimineaţă că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va ataca în instanţă ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

sursa RRA

foto economica.net