Copiii din România sunt printre cei mai săraci şi vulnerabili din Uniunea Europeană, spune reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult.

Prezent la semnarea unui nou parteneriat între Guvern şi organizaţia pe care o reprezintă, el a atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii din mediul rural, cei de etnie romă şi cei cu dizabilităţi.

„Peste 40% din copiii din România trăiesc în continuare în sărăcie sau sunt expuși riscului de excluziune socială. Aproximativ 400.000 de copii rămân în afara școlii, iar părăsirea timpurie a școlii a crescut la un procent de 19%. Dintre cei care au făcut testul Pisa, în care sunt cuprinşi elevii români în vârstă de 15 ani, aproximativ 40% nu îndeplinesc nivelul minim de alfabetizare. Mortalitatea infantilă și maternă sunt de peste două ori mai mari față de restul Uniunii Europene, iar acoperita imunizărilor a scăzut sub nivelul acceptabil și a adus la o epidemie de rujeolă, care până acuma costat viața a 60 de copii”, a declarat reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult.