Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că de mâine, 4 ianuarie vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din România.

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că ar trebui să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi. În acest sens se conturează posibilitatea ca la jumătatea lunii ianuarie să înceapă vaccinarea pentru a doua etapă din Strategia de vaccinare, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România.

Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale”, a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început în 27 decembrie. Până sâmbătă, 2 ianuarie, la ora 17.00, au fost vaccinate 13.242 de cadre medicale.