Consultările preşedintelui Iohannis cu partidele – în sistem teleconferinţă

Preşedintele Klaus Iohannis va avea vineri consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare prin sistem de teleconferinţă, anunţă Administraţia Prezidenţială.

“Având în vedere situaţia actuală, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, prin sistem de teleconferinţă”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Consultările erau programate să aibă loc la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a decis, joi, convocarea partidelor şi formaţiunilor parlamentare la consultări pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat înainte de plenul reunit al Parlamentului, în care urma să se dea votul de învestitură asupra listei Cabinetului său.

Vineri, senatorul liberal Vergil Chiţac, care a participat la şedinţa BPN de luni, a fost diagnosticat cu COVID-19.

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a anunţat că se va autoizola. De asemenea, toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PNL vor intra în izolare la domiciliu. Şi senatorilor liberali li s-a transmis să se izoleze.

Sursa – agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles