Preşedintele Klaus Iohannis va avea vineri consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare prin sistem de teleconferinţă, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Având în vedere situaţia actuală, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, prin sistem de teleconferinţă”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Consultările erau programate să aibă loc la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a decis, joi, convocarea partidelor şi formaţiunilor parlamentare la consultări pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat înainte de plenul reunit al Parlamentului, în care urma să se dea votul de învestitură asupra listei Cabinetului său.

Vineri, senatorul liberal Vergil Chiţac, care a participat la şedinţa BPN de luni, a fost diagnosticat cu COVID-19.

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a anunţat că se va autoizola. De asemenea, toţi membrii Biroului Permanent Naţional al PNL vor intra în izolare la domiciliu. Şi senatorilor liberali li s-a transmis să se izoleze.

Sursa – agerpres.ro