Congresul Partidului Național Liberal a început

Congresul Partidului Naþional Liberal în cadrul cãruia va fi ales președintele formațiunii a început sâmbãtã, la Romexpo. Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu candideazã la șefia partidului.

La congres participã președintele Klaus Iohannis și liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Înainte de începerea Congresului PNL, președintele Comisiei de organizare, Theodor Stolojan, a fãcut apel la participanți sã pãstreze distanța fizicã și sã nu creeze aglomerãri în jurul invitaților, având în vedere pandemia de COVID-19.

Pentru accesul participanților la lucrãri au fost impuse o serie de mãsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrarea în sala reuniunii fãcându-se numai pe baza adeverinței de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boalã. De asemenea, președinþii filialelor PNL au fost obligați, la rândul lor, sã verifice dacã delegații au toate documentele necesare și nici o organizație nu va avea invitați.

Din Caraș Severin sunt prezenți 113 delegați. Mandatul acestora nu este unul imperativ pentru a vota unul sau altul dintre cei doi candidați aflați în competiția pentru funcția de președinte al partidului, a declarat pentru Radio Resita, președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela.

De același autor

Related Articles