Conducerea centrală a PSD a votat ca Viorica Dăncilă să fie desemnată candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale

În prima şedinţă a social-democraţilor, conducerea centrală a votat ca Viorica Dăncilă, preşedintele partidului şi prim-ministru, să fie desemnată candidat al PSD pentru alegerile din toamnă.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să îşi retragă intenţia de a candida la prezidenţiale din partea PSD, chiar dacă la începutul reuniunii spunea că le va prezenta colegilor social-democraţi toate atu-urile pe care le are pentru a primi susţinere.

Gabriela Firea: Punctul meu de vedere şi al unor colegi a fost acela că aş reprezenta o variantă mai bună, o soluţie mai potrivită în acest context politic, ca şi, să spunem, o gură de oxigen pentru Partidul Social Democrat. Eu am vrut să fac un bine partidului. Dacă majoritatea covârşitoare nu consideră că această cale este cea potrivită pentru ei şi doresc o altă variantă, nu pot decât să accept decizia.

Viorica Dăncila a afirmat că îşi doreşte ca la alegerile din toamnă candidatul PSD să fie sprijinit de PRO România şi ALDE. Deşi negocierile de ieri cu Victor Ponta şi Călin Popescu-Tăriceanu nu au avut niciun rezultaţ este aşteptat un răspuns din partea celor doi preşedinţi până la congresul din 3 august.

Viorica Dăncilă: Un sprijin din partea ALDE şi PRO România este un sprijin important pentru că fiecare aduce un aporţ dar Partidul Social Democrat este hotărât să meargă în aceste alegeri şi nu numai să intre în turul doi, şi să le câştige. Am lansat câteva discuţii nu am hotărât absolut nimic.

Candidatul PSD pentru prezidenţiale desemnat astăzi în astăzi în Comitetul Executiv Naţional urmează să fie validat în congresul din 3 august.