Compania Romaero şi grupul american Raytheon au semnat un memorandum

Compania Romaero şi grupul american Raytheon, care furnizează sistemele de rachete Patriot pentru România, au semnat miercuri, un memorandum de înţelegere pentru o colaborare viitoare, scrie Radio România Actualităţi.

„Românii vor contribui la producerea şi mentenanţa fiecărui sistem Patriot livrat către ţară, cel mai avansat sistem de apărare antiaeriană şi antirachetă existent în prezenţ lucru subliniat şi de directorul de programe al companiei Raytheon, Michelle DeMaio, care spunea că a fost un proces complex până la semnarea acestui memorandum cu Romaero.

Michelle DeMaio: „Acest memorandum de înţelegere este un prim pas pentru Romaero pentru a deveni parte a lanţului de furnizori aprobat de către Raytheon şi să înceapă să dezvolte oportunităţile de suport logistic şi mentenanţă a acestor sisteme.”

Semnarea memorandumului între Romaero şi Raytheon arată, spunea premierul Viorica Dăncilă, la rândul său, potenţialul pe care îl are industria românească de întărire a capacităţilor de apărare, în cât mai multe zone de operaţii, prin transformarea expertizei şi cunoştinţelor de specialitate în produse şi servicii de înalt nivel, dar şi posibilitatea acesteia de export.

Viorica Dăncilă: „Romaero va avea posibilitatea să îşi exporte producţia la nivel global.

Semnarea acestui memorandum de înţelegere va sta la baza colaborării industriale locale pentru programul Patrioţ un sistem nou, pur defensiv, care salvează vieţi.

Patriot a fost alegerea cea mai bună atât pentru apărarea ţării noastre şi a cetăţenilor ei, cât şi pentru respectarea în întregime a obligaţiilor care ne revin ca membri ai Alianţei.”

foto RRA