Comitetul Executiv al PSD

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de urgenţă, la solicitarea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, după ce deputatul Cătălin Rădulescu a cerut o întrunire pentru retragerea sprijinului politic acordat premierului Mihai Tudose.

Şedinţa este programată luni la ora 16:00.

Conform RRA, filialele PSD şi lideri ai partidului din ţară au transmiş astăzi, nenumărate mesaje publice, fie de păstrarea Cabinetului Tudose, fie de susţinerea structurilor actuale de conducere ale partidului, alese democratic.

Mulţi au făcut apel la linişte, dar există şi un apel la un acord clar pe hârtie, pentru ca Liviu Dragnea şi Mihai Tudose să poată colabora în continuare.

Unii lideri locali spun, însă, că doar problemele de comunicare au generat o falsă impresie în legătură cu apariţia unor tabere în rândul partidului.

Alţii consideră că partidul se află într-un moment crucial.

Nu lipsesc apelurile la responsabilitate, la încetarea disputelor şi la aplicarea programului de guvernare, pentru ca acest climat de instabilitate să nu dăuneze cetăţenilor.

A reacţionat şi Organizaţia de Tineret a PSD, care doreşte o definire mult mai clară a relaţiei dintre conducerea partidului şi guvernul social-democrat.

TSD mai solicită ca numirile în funcţii publice să fie făcute pe criterii de competenţă şi propune organizarea unui Consiliu Naţional al PSD sau a unui congreş pentru clarificarea situaţiei din partid.”

sursa foto RRA