Comisiile juridice, aviz favorabil pentru organizarea referendumului

Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au avizat în unanimitate solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de organizare a referendumului, pe data de 26 mai, într-o şedinţă extrem de scurtă, scrie Radio România Actualităţi

Pe baza raportului, legislativul urmează să formuleze un punct de vedere asupra consultării populare convocate de şeful statului.

Recenţ Klaus Iohannis a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare cu privire la temele referendumului naţional care va fi organizat pe 26 mai. Acestea vizează interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării de ordonanţă de urgenţă în domeniul justiţiei.

La referendumul care va fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, preşedintele vrea să-i întrebe pe români şi dacă sunt de acord ca alte autorităţi, în afara Avocatului Poporului, să poată sesiza Curtea Constituţională asupra unor ordonanţe de urgenţă.

Miercuri dimineaţă, de la ora 10:00 este organizată o şedinţă comună a Parlamentului în care se va supune aprobării solicitarea preşedintelui. Avizul legislativului este consultativ.

sursa RRA

foto Agerpres