Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de precipitații însemnate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului, pentru 17 ianuarie, ora 14.00 – 18 ianuarie, ora 22.00. În intervalul menționat în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/ 18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/ 18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/ mp și izolat 30…35 l/ mp.

Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/ h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70…80 km/ h, viscolind temporar ninsoarea.

În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.

ANM a transmis o avertizare de Cod Portocaliu de vânt puternic, viscol, zăpadă troienită în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, pentru intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00. În Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/ h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/ h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, a mai emis o avertizare de Cod Portocaliu, de vânt tare, ninsori viscolite în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău, pentru intervalul 18 ianuarie, ora 01.00 – 18 ianuarie, ora 17.00.

În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75…85 km/ h și temporar va ninge viscolit.