Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţaţ vineri, că s-a decis anularea carantinării lotului de vaccin ABV 2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

‘În urma şedinţei de astăzi, la care au participat reprezentanţii CNCAV, ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauţie care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV 2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca’, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit CNCAV, vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei de COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

‘Încurajăm monitorizarea şi raportarea tuturor reacţiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât şi de profesioniştii din Sănătate’, subliniază sursa citată.

CNCAV asigură populaţia de transparenţă şi responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informaţiilor de intereş astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil şi sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.

Agerpres