Ciolacu: Brățările electronice, soluția pentru a evita fugărirea infractorilor

Premierul Marcel Ciolacu declară că în lipsa măsurilor fiscale, România ar fi rămas, la 1 martie anul viitor, fără fonduri europene.

Într-un interviu la România TV, el a precizat că aceste măsuri nu afectează marea masă a populației, că nu au fost introduse taxe noi, nu au fost majorate impozite și că s-a venit cu scheme de ajutor pentru agricultură și construcții.

Referindu-se la cazul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care, deși era condamnat la închisoare, a reușit să fugă înainte de încarcerare, șeful Executivului a declarat că le-a cerut vicepremierului și miniștrilor de la Interne și Justiție să demareze procedurile pentru achiziția brățărilor electronice necesare pentru a facilita controlul judiciar.

El a menționat că prin utilizarea acestor brățări vor putea fi evitate costurile majore, precum cele suportate de statul român pentru prinderea în Germania a edilului fugar.

Marcel Ciolacu: E un instrument folosit și de Statele Unite și de întreaga Europă. În loc să stăm să dăm explicații cum a reușit cineva să fugă, e atât de simplu. /…/ ‘domnule, vedeți care sunt procedurile cele mai scurte, procedură simplificată, cumpărați, că nu trebuie să cumperi un milion!

https://www.romania-actualitati.ro/stiri/politica/premierul-marcel-ciolacu-a-declarat-ca-a-cerut-demararea-procedurile-pentru-achizitia-bratarilor-electronice-id185889.html

De același autor

Related Articles