CFR Cãlãtori suplimentează trenurile în minivacanța de Sfânta Maria

Operatorul feroviar de stat va pune la dispoziţia publicului călător întreaga capacitate de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii către destinaţiile dorite.

CFR Călători anunță că, în zilele cu trafic crescut din minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, va fi pusă la dispoziţia publicului călător întreaga capacitate de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii către destinaţiile dorite.

Astfel, în 15 august, pentru ca pelerinii să ajungă la slujbele de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului, cele mai solicitate trenuri care circulă pe distanţa Cluj Napoca – Gherla – Dej Călători şi retur, precum şi cele cu destinaţia Cluj Napoca dinspre/spre Moldova şi Banat vor fi suplimentate cu vagoane în funcţie de disponibilităţile parcului de material rulant pentru preluarea fluxulului de călători spre/dinspre Mănăstirea Nicula aflată lângă Gherla.

De asemenea, anumite trenuri care circulă pe liniile spre Putna şi Cacica, vor fi suplimentate cu automotoare/ vagoane, pentru transportul pelerinilor la centrele de pelerinaj. Din 15 august, trenurile de pe ruta Suceava – Putna şi retur vor fi formate din automotoare Desiro.

Pentru aceeaşi perioadă se are în vedere, în funcţie de parcul disponibil şi solicitările de trafic, suplimentarea cu vagoane a Trenurilor Soarelui, pentru ca turiştii care ajung pe litoral să se poată bucura de serbările organizate pentru Ziua Marinei Române.

Pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri sau pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute generate de epuizarea locurilor, CFR Călători recomandă pasagerilor utilizarea tuturor trenurilor din graficul unei zile de circulaţie.

CFR Călători anunţă că face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare.

Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.

CFR amintește că pot aparea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali, transmite compania.

Radio Vacanta

De același autor

Related Articles