CFR Călători a încheiat anul trecut cu un profit de 33 de milioane de lei şi are o serie de noi proiecte pentru 2017

CFR Călători a încheiat anul trecut cu un profit de aproape 33 de milioane de lei și cu venituri proprii de 1,12 miliarde de lei, în creștere cu 7%, a declarat directorul general al companiei, Iosif Szentes, într-un interviu acordat agenţiei Agerpres.

De asemenea, și-a redus arieratele la 130 de milioane de lei, peste nivelul programat, de 178 milioane de lei, și a reparat de patru ori mai mult la materialul rulant motor decât în anii precedenți.
Proiectele pentru viitor includ atât reparații planificate ale materialului rulant, cât și modernizări sau închirieri de rame electrice sau automotoare. De asemenea, șeful CFR Călători ia în calcul posibilitatea transportului autoturismelor cu vagoane speciale atașate la trenurile internaționale, iar un prim test în acest sens ar putea fi realizat în iunie, în cazul trenului spre Salonic. Totodată, se are în vedere modernizarea unui număr mai mare de vagoane pentru transportul de biciclete și schiuri. Introducerea Wi-Fi-ului gratuit în toate trenurile de călători este un alt deziderat al lui Iosif Szentes.

De același autor

Related Articles