Centenarul Bisericii Baptiste din Mehkerek-Ungaria

Consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat, în 7 iunie, la manifestările ocazionate de împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Bisericii baptiste de expresie românească din Micherechi (Mehkerek), localitate din județul Bekes, Ungaria.
La serviciul divin, condus de către pastorul Petrică Creţu a participat Ambasadorul României la Budapesta, Gabriel Şopândă, dar şi alte oficialităţi: Gheorghe Cozma, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria, Margareta Tat, primarul Micherechiului, Mihaela Bucin, şeful catedrei de limba română la Universitatea din Szeged.
Au transmis mesaje de încurajare şi felicitare ambasadorul român, primarul Margareta Tat, alţi pastori şi reprezentanţi ai unor biserici baptiste şi penticostale din Ungaria şi România, în special din localităţi învecinate din judeţul Bihor. Cu această ocazie, pastorul Petrică Creţu a lansat o carte, prima parte a tezei sale de doctorat. Secretarul Bisericii Baptiste din Micherechi, Gheorghe Ruja, a prezentat istoricul acestei comunităţi.
Din cadrul comunităţii baptiste din Micherechi, au accesat sau accesează burse de studiu în România mulţi tineri. România a sprijinit în trecut, printr-un proiect privind achiziţia de instrumente muzicale pentru această biserică.

Sursa foto: Facebook

De același autor

Related Articles