Celulă de criză la Guvern pe tema Blue Air: Prioritară este aducerea în ţară a românilor

Premierul Nicolae Ciucă discută, marţi seara, cu miniştrii de resort şi autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că românii din străinătate ale căror zboruri au fost anulate vor putea suna pentru a se înregistra și a cere asistență consulară la numărul de telefon unic: 0040751084537.

Potrivit acestuia, după centralizarea datelor aeronave ale Tarom vor fi pregătite să îi aducă în țară pe românii afectați.

Blue Air Aviation a anunţat suspendarea, începând de marţi, 6 septembrie, şi până luni, 12 septembrie, a tuturor curselor programate a pleca de pe aeroporturile din România.

Potrivit reprezentanţilor operatorului aerian, suspendarea zborurilor a fost determinată de faptul că, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Foto Cezar Irimia/ Facebook

De același autor

Related Articles