Cauza fetiţei dată spre adopţie unor români din SUA a fost trimisă la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin

Tribunalul Mehedinţi a decis că nu este de competenţa sa cererea formulată de procurorul general interimar Bogdan Licu în cazul fetiţei care a fost dată spre adopţie unei familii de români din Statele Unite. Procurorul general a contestat în instanţă această decizie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră, scrie RRA.

Cauza a fost trimisă magistraţilor de la Judecătoria Drobeta Turnu-Severin şi va fi judecată în zilele următoare. În ceea ce priveşte cererea de strămutare a acestui proces formulată de familia adoptivă, instanţa a decis disjungerea acestei cauze şi formularea unui nou dosar, care ar putea fi judecat de o instanţă superioară.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că anchetele în cazul fetiţei de la Baia de Aramă vor continua pentru că sunt multe întrebări care trebuie să primească un răspuns. Ea a mai spus că reprezentanţii Ministerului Muncii ţin legătura cu familia, iar copilul este consiliat începând de ieri şi de către specialişti din cadrul asistenţei sociale.

sursa RRA