Carantina impusă de Italia afectează planurile de vacanţă ale cetăţenilor din România

Decizia recentă a Italiei de a impune carantina de două săptămâni pentru românii şi bulgarii care ajung în peninsulă afectează planurile de vacanţă ale cetăţenilor din România, care urmau să îşi viziteze rudele.

Românii, dar și italienii, care se pregăteau să vină în aceste zile în țara noastră, renunță. Rareș Cristea, care are o firmă de restructurări de apartamente la Roma, recunoaște că toate vacanțele de vară le-a petrecut acasă până acum.

Rareș Cristea: „De obicei, la începutul fiecărei vacanțe de vară îmi duceam fetele la mama mea și anul acesta am decis să nu facem acest pas, pentru că nu vrem să riscăm încă o dată închiderea granițelor sau faptul că acest virus devine din ce în ce mai periculos.”

Din cauza acestei măsuri care prevede carantina după o călătorie în România, turiștii italieni preferă să renunțe la vacanță.

„Avem o agenție de călătorii. Din martie am început să anulăm totul până în octombrie, iar acum două săptămâni am început din nou să avem câteva cereri, care, din păcate, acum, în ultimele două zile au fost toate anulate, erau pentru sfârșitul lui iulie și luna august.”

Sursa – RRA

De același autor

Related Articles