Campanie vaccinare anti-COVID: Ce persoane vor fi incluse în etapa a doua

La sfârșitul acestei săptămâni este estimat să înceapă cea de-a doua fază a campaniei naționale de vaccinare antiCOVID-19, care îi vizează în principal pe vârstnici și pe bolnavii cronici al căror număr este estimat la patru milioane de persoane.

Prioritate vor avea rezidenții centrelor medico-sociale, aproximativ 40.000 de persoane. La aceștia se adaugă și peste un milion de angajați ai unor sectoare de activitate esențiale pentru funcționarea statului.

Conform strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19, personalul care desfășoară activități în domenii cheie esențiale se poate înscrie la vaccinare prin intermediul angajatorului. Persoanele care au vârsta peste 65 de ani au la dispoziție mai multe modalități.

Prima ar fi înscrierea individuală direct pe platforma informatică, programare.vaccinare-COVID.gov.ro, caz în care vârsta solicitantului va fi determinată prin introducerea CNP-ului.

O altă modalitate pentru cei peste 65 de ani, dar și pentru cei aflați în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă, este apelarea la medicul de familie sau la direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Aceleași categorii de persoane aflate în centrele medico-sociale sau rezidențiale pot apela la administratorii acestor centre. De asemenea, pot solicita vaccinarea aparținătorii sau se pot apela call center-ele DSP. RRA

De același autor

Related Articles