BOR va difuza în biserici broșuri informative pe tema vaccinării

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a anunțat că se va implica în campania de vaccinare împotriva COVID-19. Instituția va difuza în biserici broșuri informative pe această temă. O susţinere privind vaccinarea a venit ieri și din partea Academiei Oamenilor de Ştiință din România (AOSR). Între timp, tot ieri au fost raportate puțin peste 3.000 de cazuri noi de coronavirus, iar numărul persoanelor vaccinate a trecut de 108.000.

Biserica Ortodoxă Română va difuza în eparhii materiale informative despre vaccinare, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România, gratuită, voluntară, sigură”, a anunțat Preafericitul Daniel, Patriarhul României.

Şi Academia Oamenilor de Ştiință a anunțat că susține campania națională de vaccinare împotriva COVID-19. Instituția precizează că membrii săi s-au vaccinat și că alţii urmează să se vaccineze în zilele următoare.

Între timp, în România au fost raportate ieri 3.082 de cazuri noi de COVID-19, în condițiile în care au fost efectuate aproximativ 15.800 de teste în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă o incidență de 19,5%. Cele mai multe noi îmbolnăviri s-au înregistrat în București – 825. Ca zone roșii, cu peste trei cazuri la mia de locuitori în 14 zile, mai figurează doar capitala și județele Ilfov, Timiș, Cluj și Constanța. Autoritățile au anunțat de asemenea încă 62 de decese asociate noului coronavirus, iar la terapie intensivă sunt internați 1.065 de pacienți. Din totalul românilor care s-au îmbolnăvit de la începutul epidemiei, aproape 90% s-au vindecat.

Pe de altă parte, 5.993 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 38 de reacții adverse, dar comune și minore. De la debutul campaniei, numărul persoanelor vaccinate a trecut de 108.000. Potrivit autorităților, la finalul acestei săptămâni se va trece la etapa a doua de imunizare, care se adresează în principal persoanelor în vârstă și celor cu boli cronice. RRA

De același autor

Related Articles