Traian BasescuRomânia riscă să fie izolată pe plan internaţional din cauza atacurilor unor politicieni la justiţie, a declarat în această seară preşedintele Traian Băsescu. El s-a referit în declaraţiile făcute la Palatul Cotroceni la recenta vizită a asistentului secretarului american de stat la Bucureşti, care a transmis reproşuri din partea administraţiei Americane.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că Victoria Nuland a venit la Bucureşti în calitate de emisar al Guvernului american, pentru a transmite un mesaj legat de statul de drept din România. Şeful statului a precizat că acest mesaj trebuie să-i îngrijoreze pe români şi pe politicieni şi a atras atenţia că România riscă să fie izolată pe termen lung dacă majoritatea politică continuă atacurile la statul de drept, atât în ceea ce priveşte legislaţia, cât şi în ceea ce priveşte hotărârile judecătoreşti. El a explicat că justiţia este esenţială şi că dacă nu există un stat de drept, comunitatea de afaceri nu va avea încredere să facă investiţii în ţara noastră.

Pe de altă parte, preşedintele României s-a referit la apropiata vizită a delegaţiei FMI în ţara noastră. El a amintit că avem suspedată la aplicare suplimentarea accizei la combustibil şi a adăugat că decizia sa este ca această acciză să nu se introducă.