Bani pentru reabilitarea sistemului principal de irigaţii

porumb uscat 2

Ministrul Agriculturii a spus că Guvernul vrea să aloce câte 146 de milioane de euro pe an, începând chiar din 2016, pentru reabilitarea sistemului principal de irigaţii.

O situaţie completă a pagubelor făcute de secetă în agricultură va fi gata luna viitoare.

Guvernul va încerca să acorde o parte din despăgubiri încă din acest an, a anunţat ieri ministrul de resort, Daniel Constantin, în Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor.

“Discutăm cu Comisia Europeană să venim în ajutorul fermierilorcu o sumă importantă din despăgubirile care li se cuvin şi care constituie un ajutor pentru continuarea lucrărilor agricole.

“Chiar dacă acum, cererile la APIA s-au primit, mai târziu cu o lună de zile, vom face tot posibilul ca la începutul lunii septembrie să dăm acele adeverinţe care îi ajută, în special pe fermierii mari să-şi contracteze credite şi să înceapă campania de toamnă”, a spus ministrul.

Ministrul agriculturii a mai spus că Executivul vrea să aloce câte 146 de milioane de euro pe an, începând chiar din 2016, pentru reabilitarea sistemului principal de irigaţii.

El a precizat că este nevoie de un acord politic, care să prevadă că programul va continua şi după anul viitor.

Ministrul ariculturii, Daniel Constantin va fi invitat astăzi la emisiunea “Matinal”, de la ora 9:25.

Unul dintre judeţele grav afectate de secetă este Bacău. Acolo zeci de mii de hectare de culturi au fost distruse.

Potrivit corespondentului RRA, Gabriel Pop, cele mai afectate culturi sunt cele de porumb – 70 la sută , floarea soarelui – 60 la sută, rapiţă şi soia. Acestora li se adaugă aproape 200 de livezi şi mii de hectare de păşuni.

Sursa: www.românia-actualităţi.ro

De același autor

Related Articles