Bani pentru răniţii din Colectiv până în 2018!

Răniţii din accidentul de la Clubul Colectiv vor beneficia în continuare de susţinerea statului pentru tratamentele în străinătate până la sfârşitul anului 2018, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptată astăzi de Executiv.

Decizia a fost luată deoarece tratamentul marilor arşi durează câţiva ani.

Actul normativ aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru cheltuielile aferente tratamentului pentru victimele tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unităţi sanitare publice din România şi din străinătate.

Sunt exceptate de la plată cheltuielile care se decontează din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, precum şi cele din donaţii sau sponsorizări.

De asemenea, sunt simplificate procedurile care trebuie îndeplinite pentru primirea acestui ajutor, atât pentru pacienţi, cât şi pentru autorităţi.

Totodată, având în vedere faptul că în cazul unor tratamente medicale şi intervenţii chirurgicale plata cheltuielilor este solicitată în avans de către unele spitale din străinătate, s-a introdus şi posibilitatea de plată în avans pentru tratament.

Lista care stabilea spitalele din străinătate unde se puteau face tratamente a fost abrogată, aceasta fiind valabilă doar în faza iniţială a tratamentului, atunci când victimele au fost transferate în afara graniţelor României.

În prezenţ un număr de 27 de pacienţi se află în tratament în unităţi sanitare din ţară şi străinătate, însă numărul acestora se modifică permanenţ în funcţie de nevoile concrete şi de evoluţiile care apar în procesul de recuperare a victimelor.

Sursa: bucurestifm.ro

De același autor

Related Articles