Bacalaureat 2016. Revoltă online pentru subiectul la fizică greşit redactat

Aproape 400 de semnături s-au strâns pentru petiţia online prin care elevi, profesori şi părinţi îi cer Ministerului Educaţiei ca subiectul redactat greşit la proba de fizică de la Bacalaureat 2016 să fie punctat cu notă maximă.

După ce profesorul Andu Ouatu, de la Colegiul Naţional din Iaşi, a sesizat încă de vineri, 8 iulie, că unul dintre subiectele de la proba de fizică a examenului de Bacalaureat 2016 a fost redactat greşiţ punându-i în dificultate pe candidaţi, elevi, părinţi şi cadre didactice s-au mobilizat şi au început pe petitionline.net strângerea de semnături pentru remedierea acestei greşeli.

Peste 380 de semnături s-au strâns în decurs de câteva ore. Mai exact, în petiţia lansată către Ministerul Educaţiei se cere ca autorităţile competente să îşi recunoască eroarea şi să puncteze maxim exerciţiul redactat greşit.

‘’În cadrul subiectului II susţinut la Fizică, a apărut o greşeală, aşa cum ne explică mai jos domnul profesor Andu Ouatu de la Colegiul Naţional Iaşi, unul din cei mai buni profesori de fizică din ţară: «Din păcate, la subiectul II de la Bacalaureat la electricitate este în textul problemei o tensiune între două puncte U între A şi B de 30V. Ar fi trebuit să fie -30 V pentru că intensitatea curentului electric în acea ramură era de la B la A. Este un lucru evident şi cunoscut de toţi cei care ştiu fizică. Elevii de la Naţional s-au chinuit în fel de fel de moduri să rezolve problema cu datele din problemă, unii chiar au ajuns să se îndoiască de cunoştinţele lor. Au pierdut copiii o oră la acest subiect», a declarat profesorul Ouatu. Cadrul didactic este de părere că singura solutie în acest caz este să se dea punctajul maxim la rezolvarea în orice mod a acestui subiect şi ministerul să îşi recunoască greşeala. Rugamintea noastră (a copiilor şi părinţilor afectaţi de această situaţie) este să ne sprijiniţi şi sustineţi pentru a se putea lua o decizie corectă. Vă rugăm nu lăsaţi copiii să plătească pentru erorile adulţilor’’, se arată în petiţia postată pe petitieonline.net.

Semnatarii consideră că, în caz contrar, elevii, mai ales cei care aşteaptă să fie admişi la universităţi de prestigiu, vor avea de suferit enorm de pe urma acestei erori, scrie adevarul.ro.

De același autor

Related Articles