ONU

La New York începe, astăzi, cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Summitul a fost convocat pentru a se discuta despre ameninţările terorismului. Se va aborda însă şi activitatea Naţiunilor Unite din ultimul an şi va fi organizată şi o conferinţă pe probleme de mediu. România este reprezentată la New York de o delegaţie condusă de premierul Victor Ponta. Mai multe despre reuniunea de astăzi ne-a declarat ambasadorul României la ONU, Simona Miculescu:
„New York-ul deja a început să vibreze. Vor fi peste 140 de şefi de state şi guverne, 193 miniştri de externe, sute şi sute de înalţi deminitari, lideri din business, celebrităţi, media.
„Este singurul loc de pe planetă unde se adună atâta lume şi mă bucur foarte mult că România este prezentă la acest nivel. Şi vom fi cât se poate de prezenţi în evenimentele de ţinută care au loc în această săptămână, foarte plină”.
Simona Miculescu, ambasdorul României la Naţiunile Unite, va fi invitată astăzi şi la „Apel Matinal”, la ora 8 şi 30 de minute.

Sursa: RRA