Avocatul Poporului investighează problemele care au înlesnit crima din Caracal

Avocatul Poporului începe, din oficiu, o serie de investigaţii, în urma cărora va întocmi un raport referitor la problemele de sistem care au înlesnit crimele de la Caracal.

Sesizarea vizează o posibilă încălcare a unor articole din Constituţie privind accesul liber la justiţie, dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, nivelul de trai şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Avocatul Poporului va solicita lămuriri de la autorităţile din domeniu în legătură cu funcţionarea, procedurile şi timpul de reacţie în cadrul Sistemului Unic de Urgenţă, 112. În acelaşi timp, vor fi cerute detalii legate de modul în care este asigurat transportul public pentru toţi locuitorii ţării, dar şi transportul elevilor către şi dinspre şcoli.

Avocatul Poporului doreşte o clarificare a modului în care a fost gestionat dosarul primei crime din Caracal, asupra tinerei dispărute în aprilie, dar şi a felului în care este asigurat efectivul de agenţi de ordine publică în judeţe, oraşe şi comune.

În acelaşi timp, Avocatul Poporului cere de la poliţie o evidenţă şi detalii privind gestionarea dosarelor referitoare la dispariţiile de copii. Documentul care va fi întocmit la finalul investigaţiilor va fi înaintat parlamentului, guvernului şi va fi prezentat şi opiniei publice.

sursa RRA