[AUDIO] Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut prefecţilor să fie în alertă maximă

dragneaVremea se va înrăutăţi în aproape toată ţara începând de mâine seară, fiind aşteptate ninsori şi intensificări ale vântului de peste 60-70 km/h în jumătatea de sud, precum şi ger în est şi sud-est, potrivit unei informări emise astăzi de Administraţia Naţională de Meterorologie.

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a solicitat prefecţilor, în cadrul comandamentului de iarnă de la Guvern, să fie în alertă maximă. Aceştia trebuie să constituie servicii de permanenţă şi să monitorizeze sistemele de intervenţie pentru prevenirea situaţiilor dificile în zilele următoare, când sunt anunţate ninsori. Vicepremierul Dragnea le-a solicitat prefecţilor să verifice din timp disponibilul şi mijloacele prevăzute în planul de intervenţie pentru iarnă, atât în privinţa contractelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pe drumurile naţionale, cât şi contractele autorităţilor locale pe celelalte drumuri. Reprezentantul CNADNR la comandament a precizat, de altfel, că sunt asigurate stocurile de sare, nisip şi motorină pentru două luni, iar circa 2.650 de utilaje sunt pregătite să intervină.

Dragnea a cerut totodată prefecţilor să instituie serviciile de permanenţă la autorităţile locale, mai ales în zonele cu avertizări, şi să informeze populaţia şi presa. Vicepremierul a mai arătat că restricţiile de circulaţie pe drumurile publice trebuie să fie aplicate cu fermitate, atunci când sunt necesare, dar cu stricta respectare a condiţiilor legii şi asigurarea prezenţei poliţiştilor pe drumurile publice.

Liviu Dragnea:

 

De același autor

Related Articles