[AUDIO] Preşedintele Traian Băsescu i-a propus preşedintelui Consiliului European ca România să înceapă procesul de intrare în Schengen “în etape, cum s-a stabilit”

Traian Basescu si Van RompuyPreşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, la cererea părţii române, temele de discuţie fiind priorităţile României în UE în 2014, asocierea Republicii Moldova la UE şi aderarea României la Schengen. Şeful statului a atenţionat, în discuţia cu Herman Van Rompuy, “asupra riscurilor din Găgăuzia şi Transnistria”:

De asemenea, preşedintele Băsescu a mai declarat, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, că a propus, în discuţia cu acesta, ca România să înceapă procesul de intrare în Schengen “în etape, cum s-a stabilit”.

“Un subiect extrem de important a fost legat de Schengen. Propun ca obiectiv ca anul ăsta să se întâmple ceva, adică să începem procesul de intrare în Schengen, chiar aşa, în etape, cum a fost stabilit”, a spus preşedintele.

De același autor

Related Articles