pontamjlPremierul Victor Ponta a dat azi un mesaj de unitate a USL. În prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PSD, Victor Ponta a spus că USL a avut ca obiectiv schimbarea „regimului Băsescu” şi trebuie să-l ducă la bun sfârşit. În acelaşi timp, micile neînţelegeri din teritoriu dintre PSD şi PNL vor fi discutate şi rezolvate în perioada următoare.

Ponta a mai declarat că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie opusul lui Traian Băsescu, respectiv, să fie un arbitru, şi nu un jucător, dar şi un pacifist, şi nu un războinic, un unificator, şi nu un dezbinator al societăţii româneşti.

Premierul a adăugat că are încredere că partidul pe care îl conduce poate juca un rol esenţial în schimbarea regimului Băsescu, cu sprijinul tuturor celor care „s-au săturat” de acest regim şi a subliniat că partidele din USL trebuie să rămână unite.

„Eu dau un mesaj foarte clar că eu cred că USL a avut ca obiectiv fundamental schimbarea regimului Băsescu şi trebuie să ducem acest obiectiv la bun sfârşit. Eu cred că putem să fim uniţi nu doar în cadrul USL-ului, dar şi cu alţi reprezentanţi ai partidelor politice şi ai societăţii civile care s-au săturat de regimul Băsescu”, a spus Ponta.

Victor Ponta: