[AUDIO-FOTO] Caransebeș: Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela cere scuze românilor, pentru greșelile unor ”indivizi”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a participat, sâmbătă, la evenimentele organizate de către Asociaţiile răniţilor şi luptătorilor în Revoluţia din Decembrie, la comemorarea Revoluţiei Române din municipiul Caransebeş, declarat Oraş Martir.

Membru în Asociația din Caransebeș, demnitarul a depus coroane de flori la cele două monumente închinate luptătorilor, răniţilor şi martirilor din 21 Decembrie 1989.

” Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca ministru de Interne, în faţa fostei miliţii din Caransebeş, în care noi toţi puteam să fim împuşcaţi acum 30 de ani de nişte miliţieni inconştienţi. Indiferent de încadrările penale şi de pedepsele pronunţate de justiţie cu privire la faptele lor, aici a curs sânge şi s-a murit pentru libertate. Din acest motiv, în numele tuturor poliţiştilor oneşti şi patrioţi din Minister, o instituţie care este şi va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greşelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluţia din Decembrie 1989. Pentru a face o lume mai bună trebuie să închidem greşelile trecutului şi să construim împreună un viitor normal şi frumos pentru România!”, a declarat Marcel Vela, în discursul susținut în fața sediului fostei Miliții din Caransebeș.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela