[AUDIO] Din ianuarie 2022, România renunță la vaccinarea cu AstraZeneca

Vaccinul anti COVID de la AstraZeneca nu va mai fi folosit din 2022 în campania națională de imunizare. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, astăzi, că a propus Ministerului Sănătății renunțarea la vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca. Această decizie a fost luată în unanimitate în cadrul ședinței CNCAV.

Motivul? Lipsa de interes din partea populației pentru acest tip de vaccin!

Mai mult decât atât, Valeriu Gheorghiță a anunțat că propunerea privind renunțarea la vaccinul AstraZeneca a fost trimisă deja Ministerului Sănătății.

În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional. Am ținut cont și de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al costului, eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

La ora actuală, în România nu există doze disponibile de vaccin produs de compania AstraZeneca, pentru că ultimul lot a expirat dar în cel mai scurt timp va ajunge în țară o nouă tranşă pentru ca oamenii să poată să-și facă rapelul cu acest tip de vaccin.

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în România au fost folosite peste 850 de mii de doze de vaccin AstraZeneca.

De același autor

Related Articles