Au fost distribuite aproape 80 % din subvenţiile pentru agricultură

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declaraţ la Deva, că au fost distribuite aproape 80 % din subvenţiile la care au dreptul fermierii români.

El a menţionat că, în derularea programului, fermierii au înţeles importanţa depunerii cererilor până în 15 mai, ceea ce a permis ca verificările din teren să se poată desfăşura în condiţii normale, fără a mai genera întârzieri.

Petre Daea: „S-au distribuit peste 750 de milioane de euro.

E o sumă formidabilă, un efort extraordinar de mare din partea bugetului statului, pentru că aceste subvenţii se plătesc, în primul rând, de la bugetul statului, şi apoi se recuperează de la Uniunea Europeană.

Am reuşiţ până la această dată, să aducem în ţară 99,18 % din subvenţii, fiind prima ţară din Uniunea Europeană cu un asemenea grad de accesare.

Şi am reuşiţ în acest an, să aducem, prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, un miliard 564 de milioane, cu un miliard mai mult decât anul trecut.”

Ministrul agriculturii a vizitaţ duminică, o piaţă agroalimentară din Deva, unde a stat de vorbă cu producătorii şi oamenii care se aflau la cumpărături. RRA.

Cele mai citite

Related Articles