Ministerul Sănătăţii va relua, săptămâna viitoare, campania de informare şi vaccinare anti-rujeolă, ca urmare a creşterii, în ultima perioadă, a numărului de îmbolnăviri. Anunţul a fost făcut de ministrul Sorina Pintea la Bistriţa.

„Avem în creştere numărul cazurilor de rujeolă. Am făcuţ anul trecuţ acea campanie. Se pare că în timp ce noi făceam campania, a fost perfect, dacă se duce ministrul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, facem toate judeţele. Cum am terminat campania, cum au început să crească iar numărul de cazuri. Nu e simplu. De la 21 de cazuri pe săptămână ajungem la 102 din nou, semn că ne interesează din plin. Dar pornim din nou o campanie săptămâna viitoare”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Săptămâna trecută au fost confirmate 102 cazuri de rujeolă în 12 judeţe şi în Bucureşti, potrivit ultimelor date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la copiii nevaccinaţi.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Române de Educaţie Pediatrică de Medicină de Familie, Valeria Herdea, vaccinarea salvează, anual, milioane de vieţi şi este recunoscută ca fiind cea mai eficientă intervenţie din sănătate.

„Vaccinarea ne oferă imunitate în faţa unor infecţii extrem de serioase. Dacă noi avem grijă să facem vaccinarea la timp, conform recomandărilor medicale, ştiind clar că există şi rapeluri, există vaccinare repetată pentru aceeaşi boală, care stimulează imunitatea organismului, vom înţelege foarte clar legătura pe care o avem de menţinut cu specialistul în sănătate.”