Atenţionare MAE pentru românii care trec graniţa: cozi de km la vamă din cauza controalelor

vama_nadlac

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care intenţionează să treacă vama că circulaţia rutieră este extrem de dificilă la graniţa dintre Ungaria şi Austria, din cauza controalelor amănunţite făcute pe autostrada austriacă M1.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că din cauza controalelor amănunţite instituite de autorităţile austriece, pe autostrada M1, în zona de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Austria, la Hegyeshalom, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, formându-se cozi de mai mulţi kilometri, pe sensul de intrare pe teritoriul austriac”, potrivit unui comunicat de presă remis de MAE.

Participanţii la trafic se pot aştepta în continuare la prelungirea timpilor de aşteptare la trecerea frontierei ungaro-austriece.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale. (Alina Bradaci)

Foto: adevarul.ro

Cele mai citite

Related Articles