Atenţie! 730.000 de carduri de sănătate vor expira în acest an

Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate vor expira în acest an, potrivit datelor primite de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Asiguraţii ai căror carduri vor expira în 2018 nu trebuie să intre în panică şi nici nu trebuie să facă drumuri în plus la sediul Casei pentru că vor primi un alt card de sănătate, prin poştă, direct la domiciliu.

Conform purtatorului de cuvant al CNAS noile carduri se află deja în curs de tipărire.
Vă reamintim că folosirea cardului naţional de sãnãtate a devenit obligatorie la 1 septembrie 2015, iar fără acesta nu pot fi acordate servicii medicale decât la urgenţe.

„Este un proces normal, expiră, deci vor fi înlocuite. Fiecare card de sănătate are o perioadă de valabilitate, cum e şi cu cardul emis de bancă. Dacă expiră, banca îţi face altul nou. Şi dacă nu îl ridici de la bancă şi el expiră, nu o să ţi-l dea pe acela, ci îţi face altul”, a explicat Augustus Costache, purtătorul de cuvânt al CNAS.

Augustus Costache a subliniat că după depăşirea termenului de valabilitate, cardurile de sănătate nu vor mai putea fi folosite, deci asiguraţii trebuie să aştepte cardurile noi ce vor ajunge la destinar prin poştă.

În România peste 14 milioane de persoane deţin carduri de sănătate.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles