Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii: Taxarea dividendelor încasate de fondurile de pensii va produce pierderi salariaţilor

Schimbarea recentă a legislaţiei care introduce taxarea dividendelor încasate de fondurile de pensii va produce pierderi directe oricărui salariat, liber profesionist din România, fie el din mediul privat sau de la stat, care va deveni pensionar în viitor, susţin reprezentanţii Asociaţiei Participanţilor în Fondurile de Pensii (APFP), citați de Agerpres.

Totodată, Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii consideră că mesajele publice ale unor lideri politici ce formează coaliţia de guvernare sunt alarmante.

Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii semnalizează pe această cale că mesajele cu privire la îmbunătăţirea şi perfecţionarea legislaţiei şi implementării acesteia sunt nu numai de dorit, dar şi necesare, însă transformarea acestor mesaje urmate de acţiuni practice de revoluţionare a sistemului de pensii este dăunător”, se spune într-un comunicat al APFP.

Conform sursei citate, un exemplu elocvent al deviaţiilor recente împotriva progresului este cel al taxării dividendelor încasate de fondurile de pensii.

„Dorim să remarcăm pe această cale că schimbarea recentă a legislaţiei ce introduce taxarea dividendelor încasate de către fondurile de pensii va produce pierderi directe oricărui salariat, liber profesionist din România, fie el din mediul privat sau de la stat, ce va deveni pensionar în viitor”, susţine asociaţia, citată de Agerpres.

Totodată, reprezentanţii APFP consideră că această reformă trebuie corectată.

Referitor la recentele declaraţii de presă făcute de politicieni privind revoluţia sistemului ce au destabilizat publicul, milităm pentru crearea unui parcurs stabil, predictibil şi progresist cu privire modificările ce vor afecta fondurile de pensii şi ne dorim ca orice schimbare să aducă un beneficiu economic participanţilor pe termen lung, să fie discutată în detaliu cu reprezentanţii părţilor implicate, în baza unui plan de fundamentare făcut de profesionişti, să fie comunicată transparent şi să fie implementată de către reglementator într-un mod ce nu mai pot naşte surprize extrem de neplăcute în mediul financiar românesc precum cele recente de la Astra Asigurări, City Asigurări, Harinvest sau BRD Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Private”, se spune în comunicat.

Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii din România este o organizaţie non-guvernamentală ce militează pentru drepturile angajaţilor care contribuie la fondurile private de pensii (P2). Prin acţiunile sale şi intervenţiile ferme în spaţiul public, Asociaţia a semnalat de fiecare dată intenţiile nefavorabile ale autorităţilor cu privire la pensiile private, atenţionând societatea civilă cu privire la aceste probleme. Asociaţia va continua să se implice activ în identificarea şi adoptarea de către autorităţi a celor mai bune soluţii pentru a creşte şi a garanta veniturile viitoare ale angajaţilor români ce vor ajunge la vârsta pensionării.

De același autor

Related Articles