Armata, instituția în care românii au cea mai mare încredere

Armata rămâne instituţia în care românii au cea mai mare încredere, în timp ce Parlamentul şi partidele politice se situează pe ultimele locuri.

Cel mai recent sondaj de opinie CURS – realizat în această lună, mai arată că peste trei sferturi dintre cetăţeni consideră că pensiile speciale ar trebui eliminate. 

75% dintre români sunt de părere că ţara merge mai degrabă într-o direcţie greşită, 12% consideră că direcţia este bună, în timp ce 13% nu au dorit să răspundă. Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi s-au declarat foarte afectaţi de creşterea preţurilor şi numai 2% au răspuns că nu au simţit deloc această majorare.

De altfel, 28% dintre români au identificat preţurile, inflaţia şi utilităţile ca fiind principalele probleme pe care actuala conducere ar trebui să le rezolve, iar apoi nivelul de trai, pensiile şi salariile. Cetăţenii nu sunt optimişti nici în privinţa aderării României la spaţiul Schengen. 40% susţin că mai degrabă nu vom adera anul acesta, 34% spun că da, iar 13% sunt siguri că ţara noastră nu va fi admisă în zona de liberă circulaţie.

În ceea ce priveşte încrederea în instituţii, armata rămâne pe primul loc, cu 67% urmată la egalitate, de biserică şi pompieri, cu 63%. La coada acestui clasament se află Parlamentul şi partidele politice, cu doar 9% încredere în rândul românilor. Aceleaşi date mai arată că PSD este partidul care conduce în intenţia de vot cu 36%, urmat de PNL, cu 22%, AUR, cu 14%, USR, cu 8% şi UDMR, 5%.

De asemenea, participanţii la sondaj au susţinut în proporţie de 83% că pensiile speciale ar trebui eliminate.

Cele mai citite

Related Articles