Aplicaţia Bebbo pentru educaţie parentală, lansată de Senat şi UNICEF

Aplicaţia mobilă Bebbo de educaţie parentală, în limba română, pentru îngrijirea copiilor cu vârste între 0 şi 6 ani, care oferă părinţilor sfaturi sigure şi utile referitoare la sănătatea şi bunăstarea copiilor lor, a fost lansată, joi, de Senat, UNICEF şi Centrul Step by Step.

Bebbo a fost dezvoltată la nivel regional de către UNICEF cu sprijinul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi al Uniunii Europene şi este disponibilă în alte 14 ţări din Europa şi Asia Centrală.

“Aplicaţia este un instrument uşor de folosit, accesibil şi adaptat timpului în care trăim. Am instalat-o şi o folosesc zilnic de câteva săptămâni, timp în care am descoperit o mulţime de lucruri utile şi valoroase. Este un instrument de un real ajutor părinţilor în primii ani de dezvoltare a copiilor, un adevărat specialist online pe care te poţi baza şi un instrument care te ajută să monitorizezi creşterea copiilor, controalele medicale sau vaccinările. Senatul României sprijină această iniţiativă şi continuă să lucreze cu partenerii săi pentru toţi copiii din România”, a afirmat Alina Gorghiu, preşedinte interimar al Senatului.

Aplicaţia Bebbo oferă părinţilor articole, clipuri video, idei de jocuri şi activităţi, reţete sfaturi de specialitate cu privire la o gamă largă de aspecte legate de sănătatea şi dezvoltarea copilului, de la nutriţie şi alăptare la învăţarea timpurie şi valoarea jocului, parentingul receptiv, protecţie şi siguranţă. Bebbo mai include îndrumări specifice pentru părinţi şi îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate. Aplicaţia a fost tradusă şi adaptată în România de experţii Centrului Step by Step. Bebbo poate fi descărcat gratuit şi instalat în câteva secunde prin Google Play sau App Store. Până în prezent, la nivel regional, aplicaţia este folosită de peste 100.000 de utilizatori.

“Natalitatea trebuie să crească sănătos, iar părinţii au nevoie de sprijin şi după ce vine un copil pe lume. (…) Pentru un părinte la început de drum orice sprijin este important”, a declarat Gabriela Firea, Ministrul Familiei.

Reprezentanta UNICEF în România, Anna Riatti, a evidenţiat că Bebbo este un ajutor important pentru părinţii români care să le ofere copiilor lor “o îngrijire mai bună, mai informată”.

“Mereu la îndemână, Bebbo are un conţinut de calitate şi extrem de divers. Primii ani de viaţă ai copiilor sunt esenţiali pentru dezvoltarea viitorilor adulţi, iar UNICEF îşi reafirmă angajamentul de a lucra, împreună cu partenerii, pentru ca toţi copiii din România să se poată bucura de o educaţie timpurie de calitate, susţinându-i pe părinţi şi pe cei care lucrează cu copii în importanta lor misiune”, a spus Anna Riatti.

Preşedintele Comisiei pentru ştiinţă şi membru al Grupului de prietenie copii – senatori, Silvia Dinică, şi-a exprimat speranţa ca tot mai multe organizaţii şi instituţii să dezvolte instrumente digitale educaţionale, utile şi accesibile tuturor.

Potrivit secretarului de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Florin Lixandru, “aplicaţia Bebbo funcţionează ca un mic specialist de buzunar, oricând la îndemâna părinţilor”.

“M-am bucurat să regăsesc conţinut personalizat în funcţie de vârsta şi nevoile de dezvoltare ale copilului, jocuri care sprijină dezvoltarea socio-emoţională şi cognitivă a copilului şi ajută la formarea abilităţilor lingvistice, a abilităţilor de comunicare şi a abilităţilor motorii. Toate aceste activităţi vor pregăti copilul pentru creşă şi grădiniţă şi vor complementa activităţile de acolo”, a afirmat Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

Directorul executiv al Centrului Step by Step, Carmen Lică, a apreciat că aplicaţia este “partenerul ideal pentru cei care caută informaţii în mediul digital şi vor să aibă certitudinea că informaţia pe care o primesc este verificată şi, în cazul Bebbo, validată de medici, psihologi şi educatori.”.

Cele mai citite

Related Articles