Andronescu a găsit soluția pentru a evita supraaglomerarea școlilor bune. Cu alte cuvinte, părinții nu își vor mai putea înscrie copilul la școala preferată.

Ideea ministrului Educației vine în contextul în care majoritatea școlilor care sunt foarte bine cotate sunt și foarte aglomerate. În consecință, elevii școlilor respective sunt nevoiți să învețe în trei schimburi, lucru care duce la scăderea performanțelor.

Astfel, soluția Ecaterinei Andronescu este limitarea numărului de elevi din școlile cu rezultate bune. În acest fel, ministrul speră că vor fi umplute și clasele din alte școli, unde sunt doar 15 elevi într-o clasă.

„E foarte greu într-o clasă pregătitoare să ai 30-32-34 de copii. Va trebui să punem cumva o stavilă mai clară prin lege, să nu mai fie depășit numărul de elevi în clasă, ca să nu stricăm performanța școlilor foarte bune”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Andronescu nu mai vrea ca numărul de elevi dintr-o clasă să fie depășit, pentru că din cauza acestor excepții unele școli au clase cu 37 de elevi, în timp ce altele au doar 15 elevi într-o clasă.

La momentul actual, în București funcționează peste 200 de școli, însă în 11 dintre acestea elevii sunt nevoiți să învețe în trei schimburi din cauza faptului că numărul de elevi dintr-o clasă a trecut peste limita prevăzută de lege.

„Sunt şcolile despre care părinţii cred că oferă o educaţie mai bună copiilor și pentru asta își fac chiar și vize de flotant, sau,mai mult, sunt dispuși să se mute cu domiciliul”, a explicat ministrul Educației.