Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică Bucureşti (ICI) vor semna un protocol de colaborare în vederea schimbului de informaţii.

Potrivit unui comunicat al ANAF, ICI Bucureşti va pune la dispoziţia Agenţiei datele necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin privind colectarea veniturilor şi prevenirea şi combaterea evaziunii şi fraudei fiscale. Astfel, protocolul va avea ca obiect colaborarea părţilor în vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI Bucureşti ale deţinătorilor domeniilor cu extensia „.ro”, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro).

Furnizarea datelor de către ICI Bucureşti se va realiza cu respectarea legislaţiei în vigoare, se mai arată în comunicat.

„Menţionăm că Direcţia Generală Tehnologia Informaţiei din cadrul ANAF va asigura aplicaţia informatică de interogare domeniu/vizualizare răspunş în scopul obţinerii de informaţii despre proprietarul/proprietarii unui domeniu sau a unei liste de domenii de internet din România. Compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI Bucureşti, va dezvolta un serviciu web prin care se vor transmite informaţiile, conform procedurii comune de lucru”, potrivit comunicatului.

Proiectele de acte normative, iniţiate de ANAF, sunt lansate în dezbatere publică şi au fost publicate pe site-ul www.anaf.ro.